Κόκκινο κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα κόκκινων σταφυλιών από το Σαλέντο, όπως η Malvasia Nera, η Montepulciano και η Sangiovese. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol. ημιξηρό κόκκινο χρώμα στον ουρανίσκο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας γράψετε στο cantine.durso@libero.it
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
Greco Novarese 100%
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Μπλε και ώριμα τυριά
Κρεμώδη επιδόρπια
Ψωμιά
ΧΡΩΜΑ
Κεχριμπάρι
ΑΡΩΜΑ
Σαφράν και άνθη χαμομηλιού
Σταφίδες, φουντούκι και γλυκαντικά φρούτα
ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Σε ξύλο από το 2019
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: 8-12 °C
Είμαστε μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση με έδρα το Alto Salento στην Καροβίνιο (BR) - Πούλια. Παράγουμε κρασιά IGT Salento που είναι εύκολα στην κατανάλωση αλλά όχι κοινά, σεβόμενοι την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των αυτόχθονων ποικιλιών όπως το Primitivo, Negroamaro, Malvasia και Ottavianello. Από τα εδάφη της ιδιοκτησίας μας, Masseria Pietrasanta, παράγουμε επίσης εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές και αρωματισμένα λάδια με λεμόνι, κόκκινο μανταρίνι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τρούφα.
Δεν συνεργαζόμαστε με τη μεγάλη διανομή αλλά με μικρά καταστήματα, εστιατόρια και καταστήματα gourmet υψηλής ποιότητας.
Μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες για τα προϊόντα μας στο συνημμένο και περισσότερα στο www.essenzadipuglia.it
Προσεκτικά επιλεγμένα τοσκάνικα κρασιά, μοναδικά και ιδιαίτερα προϊόντα. Παραγωγές από μικρές επιχειρήσεις στις περιοχές του Κιάντι και της Μαρρέμα Τοσκάνης.
Scrigno di preziose gocce distillate dai colori eclettici, liquide essenze legnose dai richiami esotici e aromi narranti di sentieri marittimi odorosi, GIN BOX di PEDRO FERREIRA racchiude la quintessence degli Special Portuguese Spirits.
Nell’intramontabile formato mignon, GIN BOX è una chicca dal fascino vintage.
Gin Box contiene:
-1 Bottiglia di Gin Mondano Exotic 50ml
-1 Bottiglia di Gin Mondano Barrel 50ml
-1 Bottiglia di Gin Mondano London Dry 50ml
-1 Bottiglia di Gin Mágico 50ml
-1 Bottiglia di Gin 585.5 miles 50ml
- Box riutilizzabile
Παρασκευασμένο από την επεξεργασία καθαρών σταφυλιών Cannonau.
Μετά από μια ζύμωση με τις φλούδες για περίοδο που κυμαίνεται από 15 έως 20 ημέρες, το κρασί ωριμάζει κυρίως σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για τουλάχιστον 10 μήνες, ενώ ένα μικρό μέρος ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για λιγότερο από ένα χρόνο. Μετά την εμφιάλωση ακολουθούν 2 ή 3 μήνες παλαίωσης.
Με ζωντανό ρουμπινί χρώμα, το Vigna Sorella προσφέρει με τη νεότητα και τη φρεσκάδα του τα αρώματα της Σαρδηνίας, με νότες από μεσογειακή βλάστηση, μύρτο και μαρασκίνο, ενσωματωμένα σε μια γκάμα ορυκτότητας.
Στο στόμα ξεχωρίζει για την καλή φρεσκάδα και για μια λεπτή και γευστική τανίνη.
Διακρίνεται για την ευελιξία του, προσαρμόζεται καλά τόσο σε πικάντικα ορεκτικά όσο και σε κόκκινες κρέατα, ίσως εμπλουτισμένα με τα αρώματα των μεσογειακών βοτάνων. Εξαιρετικό και με ημι-ωριμασμένα τυριά.
VITIGNO: Trebbiano di Lugana 100%
ZONA DI PRODUZIONE: Οι σταφίδες προέρχονται από την πρώτη ζώνη της περιοχής με ασβεστολιθικό και αργιλώδες έδαφος της λίμνης Γκάρντα, στη μυθική Σιρμιόνε, υψόμετρο 68 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας
SESTO DI IMPIANTO: Καλλιέργεια σε σειρές με κλάδεμα guyot
AFFINAMENTO E FERMENTAZIONE: Σε ανοξείδωτο χάλυβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία
COLORE: Έντονο κίτρινο με πράσινες ανταύγειες
NASO: Ευχάριστο μπουκέτο από πεπόνι και μανταρίνι με νότες μέντας και κάποιες ανθικές νότες
BOCCA: Αισθάνεται μια κάποια στυπτικότητα αλλά σχεδόν ανύπαρκτη και με εξαιρετική φρουτώδη γεύση
CIBO: Όλα τα πιάτα με βάση το ψάρι, σούπες, πρώτα πιάτα ζυμαρικών και ρυζιού, λευκά κρέατα
GRADO ALCOLICO: 13%vol
TEMPERATURA DI SERVIZIO: 10/12° C
PROSECCO DOC
Το άρωμά του είναι λουλουδάτο και φρουτώδες, με φρέσκια, ελαφριά και ζωηρή γεύση: το Prosecco DOC είναι το κρασί που συμβολίζει την απλή και εκλεπτυσμένη κατανάλωση, ταυτισμένο με το αναγνωρίσιμο στυλ ζωής Made in Italy.
Οι σταφύλια που χρησιμοποιούνται για το Prosecco DOC είναι κυρίως Glera, μια ποικιλία τυπική της βορειοανατολικής Ιταλίας από την εποχή των Ρωμαίων.
Η Glera είναι μια ποικιλία λευκού σταφυλιού. Οι βλαστοί της έχουν σκούρο καστανό χρώμα και παράγουν μεγάλη ποσότητα σταφυλιών χρώματος αχυρένιου.
Κρασί που προέρχεται από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Ωρίμανση σε βαρέλια.
Στη μύτη αναδύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και μαρμελάδες, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, γλυκόριζα, καβουρδισμένα και βαλσαμική νότα από μεσογειακή βλάστηση.
Ιδανικό με σκληρά τυριά όπως Comtè, Gorgonzola, αλλαντικά όπως Pancetta από χοιρινό, chorizo, capocollo και κόκκινες κρέατα στη σχάρα.
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες, ένα λουλουδάτο άρωμα με πικάντικες νότες βανίλιας. Ξηρή γεύση, ευχάριστα φρέσκια και επίμονη. Συνδυασμοί: Ιδανικό ως απεριτίφ, με λευκά κρέατα, πιάτα ψαριών, αχινούς και θαλασσινά, στρείδια.
Τυπικό λευκό κρασί από τη βορειοανατολική Ιταλία; γνωστό σε όλο τον κόσμο ως απεριτίφ και ως εξαιρετικό κρασί για συνοδεία ζυμαρικών, ψαριών και πίτσας. Είναι πολύ γνωστό και αγαπητό από τους Αμερικανούς και τους Άγγλους.
Ένα αφρώδες κρασί με λεπτή και επίμονη φυσαλίδα, όπου ξεχωρίζουν ανθώδεις και φρουτώδεις νότες συνοδευόμενες από μια ευχάριστη οξύτητα. Η υπολειμματική ζάχαρη των 6 γρ/λτ αναδεικνύει τη φρεσκάδα και την ορυκτότητα αυτού του Prosecco Superiore, που παράγεται πάντα από καθαρές γλεύκες γκλέρα επιλεγμένες από τους πιο νέους αμπελώνες μας στο Σαν Πιέτρο ντι Φελέτο.
Χρώμα: Στραγγιστό κίτρινο με αχνές πράσινες ανταύγειες
Άρωμα: Λεπτά αρώματα, φρουτώδεις και ανθώδεις νότες που θυμίζουν ώριμα εξωτικά φρούτα.
Γεύση: Κομψή, με τη σωστή απαλότητα που συνοδεύει τη ελαφριά οξύτητα με ισορροπία.
Αποθήκευση και σερβίρισμα: Οι φιάλες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, μακριά από το φως και πηγές θερμότητας. Σερβίρετε σε θερμοκρασία μεταξύ 6-8°C. Συνιστάται ένα μάλλον μεγάλο ποτήρι σε σχήμα τουλίπας.
Συνοδεύσεις: Εξαιρετικό μετά από ένα γεύμα και τέλεια συνοδεία για ξηρά γλυκά, τάρτες φρούτων και άλλα παραδοσιακά ιταλικά επιδόρπια.
Η Vigna Vantanara είναι η κτήμα όπου εκφράζουμε καλύτερα το cru του οινοποιείου μας με πιστοποιημένη βιολογική γεωργία.
Ο Αγιωργίτικος εμφανίζεται στον ουρανίσκο ως γεμάτος και βελούδινος, καθώς επωφελείται από την ορυκτότητα της γης και επαναβεβαιώνεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης σε ξύλο. Η στρογγυλή, καλά ισορροπημένη δομή εξασφαλίζεται χάρη στις εξαιρετικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας.
Χρώμα: έντονο ρουμπινί.
Αρώματα: πλούσιο και επίμονο με αισθητή νότα κερασιού και νότες βανίλιας.
Γεύση: γεμάτο, στρογγυλό με μαλακούς και ισορροπημένους τανίνες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C.
Συνοδευτικά: εξαιρετικό για να συνοδεύσει ψητά κόκκινων κρεάτων, θηράματα και ωριμασμένα τυριά.
Οινοποίηση: μετά την αποβοστρύχωση των σταφυλιών, ο μούστος παραμένει σε εκχύλιση με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 24-26°C. Με την ολοκλήρωση της μαλακτικής ζύμωσης, ένα μέρος ωριμάζει σε βαρέλια, το άλλο σε ανοξείδωτο χάλυβα.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Έντονο κόκκινο χρώμα, με ρουμπινί ανταύγειες.
Στη μύτη αναδύονται ώριμα κόκκινα φρούτα, κυρίως βύσσινο και κεράσι.
Στο στόμα είναι ισχυρό και ταυτόχρονα βελούδινο με νότες από
γλυκόριζα.
Στο φινάλε, που είναι πολύ μακρύ, επιστρέφουν με συνέπεια και ισορροπία οι τόνοι που εκφράστηκαν στη μύτη.
Βιτίνιο: 60% Μερλό, 40% Καμπερνέ Σαβινιόν | Χρώμα: κόκκινο ρουμπινί, με βιολετί ανταύγειες και τείνει προς το γρανάτη με την παλαίωση | Οσμή: κρασί μεγάλης κομψότητας. Ανιχνεύονται φρουτώδεις αρώματα όπως το μύρτιλο και η βατόμουρο, με καβουρδισμένες και βανιλιές νότες υψηλής ποιότητας | Γεύση: στο στόμα παρουσιάζεται ξηρό, ζεστό και γεμάτο. Οι τανίνες είναι αισθητές, αλλά με απαλό τρόπο χάρη στη διάρκεια παραμονής σε βαρέλι.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Εξαιρετικό κρασί με ψητά κρέατα, ιδιαίτερα χοιρινό, αρνί και κατσίκι. Συμπληρώνει καλά την κυνηγετική τροφή. Κρασί και για διαλογισμό.
Η Vela είναι ο ιδανικός εκθέτης για κρασιά και / ή λικέρ. Αποτελείται από μια ανώτερη επιφάνεια σχεδιασμένη για την κεκλιμένη παρουσίαση μπουκαλιών, μια μεσαία ράφι που αποτελείται από διαμερίσματα για την αποθήκευση των μπουκαλιών (τοποθετημένα οριζόντια) και ένα κατώτερο τμήμα ιδανικό για την αποθήκευση των επιπλέον κούτων.
Δημιουργήστε ένα brand made in Italy
Προσφέρουμε υπηρεσίες παραγωγής κατά παραγγελία, συμβουλευτική και εξατομίκευση.
Ακολουθούμε τον πελάτη σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης εξατομικευμένων προϊόντων, δημιουργώντας την τέλεια συγχρονία μεταξύ της τεχνογνωσίας των εργαστηρίων μας Made in Italy και των απαιτήσεων του πελάτη.
Αν θέλετε να αφήσετε μια μοναδική σφραγίδα στον κόσμο, μπορείτε να εξατομικεύσετε την ποικιλία, το μείγμα, το μπουκάλι και το σχέδιο.
Δημιουργήστε το δικό σας brand κρασιού χωρίς αλκοόλ 0.0 και αρχίστε να αναπτύσσεστε.